Почався сезон кабачків, тож на столах українців все частіше почали з'являтися страви з цього смачного та корисного овочу. Але господині не забувають і про заготівлі на зиму. Пропонуємо їм оригінальний рецепт кабачкової ікри з секретним інгредієнтом, який зробить закуску ще смачнішою.
Рецепт кабачкової ікри на зиму
Інгредієнти:
- Кабачки – 3 кілограми
- Цибуля – 1 кілограм
- Морква – 1 кілограм
- Сіль - 2 столові ложки
- Цукор – 1 столова ложка
- Оцет – 2 столові ложки
- Часник – 5 зубчиків
- Мелений перець - 1 чайна ложка
- Кріп і петрушка – по кілька гілочок
- Секретний інгредієнт: помідори – 2 кілограми
Приготування:
- Кабачки потрібно ретельно промити та очистити. Якщо використовуєте молоді овочі, то їх можна відразу нарізати на невеликі кубики, якщо старі – краще вирізати серединку, а вже після подрібнити.
- Цибулю потрібно очистити і дрібно нарізати.
- Моркву слід очистити і натерти на середній або дрібній тертці.
- На сковороді нагрійте невелику кількість олії та обсмажте цибулю до прозорості.
- Потім додайте моркву та протушкуйте до готовності. Після цього перекладіть їх у миску.
- У сковороду додайте трохи олії та обсмажте до готовності кабачки.
- З'єднайте цибулю, моркву та кабачки і дайте трохи охолонути.
- У цей час можна обробити помідори. Їх потрібно промити, нарізати дрібним кубиком і трохи протомити в сковороді, а потім додати до інших овочів.
- Коли інгредієнти для ікри охолонуть, потрібно перебити їх блендером або перекрутити через м'ясорубку.
- Потім покладіть ікру в каструлю і поставте на невеликий вогонь.
- Коли ікра закипить, до неї потрібно додати сіль, сахар, оцет, спеції та подрібнені часник і зелень.
- Після цього тушкуйте її 50 хвилин під кришкою, не забуваючи помішувати.
- Простерилізуйте банки будь-яким зручним способом, розкладіть готову ікру і закрийте кришками.
- Зберігати ікру з кабачків слід у прохолодному місці.
Смачного!
Також пропонуємо рецепт вишні у власному соку, яку можна використовувати взимку для приготування різних десертів.