Today.ua

Рецепт паски, яка виходить завжди: відомий шеф-кухар поділився порадами

Євген Клопотенко поділився рецептом простої, але смачної паски, яка виходить завжди. Шеф-кухар також дав кілька рекомендацій, які допоможуть зробити чудове святкове частування.

Рецепт класичної паски, яка виходить завжди

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Нагрійте молоко і додайте столову ложку цукру і дріжджі. До опари кухар рекомендує додати трохи апельсинової цедри, щоб отримати чудовий смак паски.
  2. Перемішайте, накрийте рушником та поставте в тепле місце на 20 хвилин.
  3. Потім додайте яйце та жовток, цукор, м'яке вершкове масло, сіль та сметану.
  4. Вінчиком перемішайте інгредієнти.
  5. Додайте муку і замісіть однорідне і м'яке тісто, вимішуючи його хвилин 10. Клопотенко пропонує на цьому етапі влити в тісто 25 мілілітрів міцного алкоголю, щоб зробити смак паски цікавіше.
  6. Покладіть тісто в змащену олією миску, накрийте рушником і поставте в тепле місце на одну годину.
  7. Потім його потрібно обім'яти і знову поставити у тепле місце – на 40 хвилин.
  8. Додайте цукати та перемішайте.
  9. Після цього візьміть форми для випікання і заповніть їх на дві третини тістом.
  10. Залишіть у теплому місці, щоб вони трохи підійшли.
  11. Поставте форми в духовку, нагріту до 180 градусів, і випікайте 20-35 хвилин.
  12. Перевірити готовність пасок можна сірником або зубочисткою – вона має залишитися чистою після проколювання випічки.
  13. Остудіть готові паски, дістаньте їх із форм і прикрашайте будь-якою глазур'ю.

Пропонуємо кілька варіантів глазурі, якою можна замінити звичну білкову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ