Тонкі млинці без борошна з ніжною сирною начинкою тануть у роті. Цей нестандартний рецепт, в якому не використовується борошно, точно сподобається і дітям і дорослим.
Тонкі млинці без борошна - рецепт
Примітка: на одне яйце знадобиться 100 мл молока та 1 ст. л. крохмалю, а також сіль та цукор за смаком – це допоможе самостійно регулювати кількість інгредієнтів.
Так як крохмаль осідає, то готове тісто перед випіканням млинців потрібно постійно перемішувати.
Інгредієнти:
для тіста:
- 5 яєць
- 500 мл молока
- 0,5 ч. л. солі
- 1,5 ст. л. цукру
- 150 г крохмалю
- 2 ст. л. олії
для начинки:
- 500 г сиру
- 2 яйця
- 20 г вершкового масла
- 2 ст. л. цукру
- 10 г ванільного цукру
Спосіб приготування:
- Яйця збиваємо з цукром і сіллю, додаємо молоко і перемішуємо.
- Постійно помішуючи яєчно-молочну суміш порціями вводимо крохмаль, а в кінці додаємо олію.
- Тісто має вийти рідким, тоді млинці вийдуть тонкими.
- Сир перемішуємо з цукром та ванільним цукром.
- Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки додаємо у сирну масу та збиваємо міксером до стану крему.
- В іншій ємності збиваємо білки з сіллю до стійких піків, акуратно додаємо в основну масу.
- Смажимо млинці, в кожен викладаємо начинку і укладаємо у форму для випічки.
- Змащуємо розтопленим вершковим маслом і випікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 45 хвилин.
Готово.
Пропонуємо також спробувати приготувати гарбузову кашу – шеф-кухарі розкрили секретний інгредієнт, який зробить страву неймовірно смачною.