Рецепт в'ялених помідорів з прованськими травами та часником

Автор: Ольга Березовська

В'ялені помідори користуються популярністю у багатьох країнах світу. Багато українських господинь теж спробували такий варіант заготівлі і тепер постійно роблять його. Справа в тому, що приготовані таким способом овочі, надають вишуканого смаку навіть найпростішому салату, бутерброду або піці. Пропонуємо рецепт в'ялених помідорів із часником та прованськими травами.

Рецепт в'ялених помідорів з прованськими травами та часником - today.ua

Зазвичай для приготування в'ялених помідорів потрібна спеціальна сушарка для фруктів та овочів. Але якщо її немає, то можна використовувати духовку.

Рецепт в'ялених помідорів

Інгредієнти:

  • Помідори – 600 грамів
  • Часник – 3 зубчики
  • Сіль – 5 грамів
  • Прованські трави – 2 грами
  • Оливкова або соняшникова олія (можна змішати два види олії) – 100 мілілітрів

Рецепт в'ялених помідорів з прованськими травами та часником

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приготування:

  1. Для в'ялення краще брати не особливо соковиті сорти помідорів, в ідеалі - "сливки". Їх потрібно помити та розрізати на чотири частини.
  2. Чайною ложкою слід акуратно видалити м'якоть із кожної часточки помідорів. Її можна використовувати для приготування інших страв.
  3. Викладіть помідори на паперові рушники, щоб вони вбрали зайву рідину.
  4. Посоліть та переверніть їх зрізом донизу.
  5. Залишіть на 30 хвилин.
  6. Застеліть деко пергаментом і викладіть на нього часточки помідорів.
  7. Поставте деко у духовку, нагріту до 90 градусів.
  8. Нещільно закривши дверцята духовки (можна підкласти складений у кілька разів кухонний рушник), в'яльте помідори до сухості (вони повинні залишатися еластичними). У середньому на це може піти близько п'яти годин. Але через годину чи дві після початку сушіння, температуру в духовці потрібно знизити до 70 градусів.
  9. Насипте висушені помідори в сухі простерилізовані банки.
  10. Наріжте часник пластинками.
  11. Викладайте в банки помідори, чергуючи їх із часником та посипаючи прованськими травами.
  12. Оливкову олію потрібно нагріти та залити нею помідори у банках. Не варто доводити олію до кипіння. Вона просто має бути гарячою.
  13. Закрийте кришками, остудіть і зберігайте у холодильнику.

Рецепт в'ялених помідорів з прованськими травами та часником

Популярні зараз

Volkswagen у 2025 році почне продавати новий бюджетний кросовер

Нова зачіска та білосніжне вбрання: Олена Зеленська здійснила новий вихід у світ

Шахраї в Україні згадали про старий рекет водіїв

Ціни на бензин та дизель в Україні можуть знизитися попри підвищення акцизів

Смачного!

Пропонуємо також рецепт огірків як у Макдональдсі, які також легко приготувати вдома.