Існує безліч різних рецептів пирогів з яблуками. І кожен із них по-своєму прекрасний. Але якщо набрид звичний смак, то в десерт можна додати всього один секретний інгредієнт, який додасть нову нотку улюбленому смаколику.
Пропонуємо рецепт яблучного пирога з секретним інгредієнтом, який покращить смак десерту.
Інгредієнти:
- Яблука – 4-5 штук
- Вершкове масло – 50 грамів
- Цукор – 100 грамів
- Борошно - 160 грамів
- Яйце – 1 штука
- Сода – половина чайної ложки
- Оцет – 1 столова ложка
- Сіль – дрібка
- Секретний інгредієнт: згущене молоко - 1 банка
Приготування:
- Спочатку потрібно обробити яблука: їх слід порізати часточками шириною близько одного сантиметра, видаляючи серцевину.
- Потім необхідно обсмажити їх на сухій сковороді до золотистої скоринки, акуратно перемішуючи, щоб часточки не ламалися.
- Всипте до яблук цукор і продовжуйте обсмажувати, доки цукор не розтопиться.
- Покладіть шматочок вершкового масла і обсмажуйте яблука до утворення красивої карамелі.
- Перекладіть фрукти у форму для випікання та займіться тестом.
- Для цього потрібно змішати згущене молоко та яйце вінчиком.
- Додайте дрібку солі та соду, погашену оцтом.
- Ретельно перемішайте інгредієнти, додайте борошно і замісіть однорідне тісто - воно має бути як густа сметана.
- Залийте яблука тістом та поставте форму в духовку, нагріту до 180 градусів.
- Випікайте пиріг 30 хвилин.
- Після цього дайте йому трохи охолонути і переверніть на тарілку.
- Зніміть форму та подавайте десерт на стіл.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт м'яких пряників, які довго залишаються свіжими.