Today.ua

Ристретто на домашній кухні: рецепт найбільш міцної та насиченої кави

Ароматний ристретто – це більш концентрована та міцна версія еспресо, де практично немає кофеїну. Проте чашечка такого напою вранці подарує заряд бадьорості на кілька годин і порадує яскравим смаком. І щоб скуштувати ристретто не обов'язково йти в кав'ярню, можна приготувати його на своїй кухні.

Однак ристретто готують тільки за допомогою кавоварки, оскільки отримати ідеальну текстуру пінки і густу консистенцію самої кави можна виключно в апараті. Для приготування важливо також використовувати мінімальну кількість води та кавові зерна дуже дрібного помелу.

Крім того, щоб отримати ідеально смачний ристретто, важливо вибрати якісну каву. З дешевих варіантів може вийти напій, який не можна буде пити. Найкраще якщо це буде 100-відсоткова арабіка дуже дрібного млива, саме такий сорт дозволяє зробити приголомшливий ристретто. До речі, воду також варто використовувати бутильовану, а не з-під крана.

Рецепт ристретто в домашніх умовах

Приготування:

  1. На піддон кавоварки слід поставити маленьку чашку.
  2. У холдер засипати мелену каву, спресувати її звичайним способом, встановити фільтр в апарат та увімкнути кавомашину.
  3. Та кава, яка потрапила в чашку в перші 15 секунд, це і є ристретто.
  4. Після цього потрібно прибрати чашку з машини і можна насолоджуватися напоєм.

Рістретто подається у дуже маленькій чашці та зі склянкою чистої холодної води. Спочатку потрібно зробити кілька ковтків води, що допоможе "пробудити" смакові рецептори, а потім скуштувати каву.

Пропонуємо також дізнатися про те, яку каву назвали найшкідливішою для організму людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ