Розкрито два секретних інгредієнта справжнього українського борщу

Автор: Лобанова Єлизавета

Борщ варять всі українські господині, і у кожної є свій рецепт приготування традиційної страви для українців. Однак, завжди хочеться здивувати своїх близьких чимось новеньким. Тим більше, якщо смак страви від цього тільки покращиться, то чому б і не спробувати? Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом свого ідеального борщу з додаванням чорносливу і квашених помідорів. Ознайомтеся з рецептом, і, можливо, наступного разу ви захочете приготувати саме такий борщ.

Розкрито два секретних інгредієнта справжнього українського борщу - today.ua

Рецепт українського борщу з чорносливом

Інгредієнти:

  • 2 л води
  • 1 середній буряк
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 велика морква
  • 2 картоплі
  • 150 г капусти
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 50 г чорносливу
  • 4 квашених томата
  • 1 ст. л. цукру
  • 2 лаврові листки
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст. л. соняшникової олії
  • Сіль і перець за смаком

Розкрито два секретних інгредієнта справжнього українського борщу

Картоплю почистіть і поріжте невеликими кубиками. У каструлю налийте воду, покладіть картоплю, лавровий лист і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть ще 5 хвилин.

Популярні зараз

Податковій стало відомо про всі закордонні рахунки українців

В Україні можуть запровадити замість прожиткового мінімуму інший базовий стандарт: як зміняться соцвиплати громадянам

Україні можуть запропонувати членство в НАТО в обмін на тимчасову відмову від окупованих територій: у Зеленського вже відреагували на таку ідею

Буряк запікайте в духовці протягом півтора годин, остудіть, очистіть і натріть на крупній тертці. Моркву теж потріть на тертці, цибулю поріжте дрібними кубиками.

Розігрійте сковороду з соняшниковою олією, обсмажте цибулю і моркву протягом 2-3 хвилин, потім додайте тертий буряк і тушкуйте ще 2 хвилини. Додайте томатну пасту і цукор і тушкуйте ще 2 хвилини.

Додайте в борщ тонко нашатковану капусту і залиште борщ покипіти 15 хвилин. Потім засипте в каструлю овочеву піджарку.

Чорнослив поріжте невеликими шматочками і киньте в борщ. Квашені помідори очистіть від шкірки, розріжте на дві частини і також додайте в страву.

Варіть борщ ще 5-7 хвилин. У кінці приготування додайте подрібнений часник і дрібно посічену зелень.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, скільки зараз в Україні коштують овочі з "борщового" набору.