Борщ варять всі українські господині, і у кожної є свій рецепт приготування традиційної страви для українців. Однак, завжди хочеться здивувати своїх близьких чимось новеньким. Тим більше, якщо смак страви від цього тільки покращиться, то чому б і не спробувати? Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом свого ідеального борщу з додаванням чорносливу і квашених помідорів. Ознайомтеся з рецептом, і, можливо, наступного разу ви захочете приготувати саме такий борщ.
Рецепт українського борщу з чорносливом
Інгредієнти:
- 2 л води
- 1 середній буряк
- 1 ріпчаста цибуля
- 1 велика морква
- 2 картоплі
- 150 г капусти
- 2 ст. л. томатної пасти
- 50 г чорносливу
- 4 квашених томата
- 1 ст. л. цукру
- 2 лаврові листки
- 2 зубчики часнику
- 2 ст. л. соняшникової олії
- Сіль і перець за смаком
Картоплю почистіть і поріжте невеликими кубиками. У каструлю налийте воду, покладіть картоплю, лавровий лист і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть ще 5 хвилин.
Буряк запікайте в духовці протягом півтора годин, остудіть, очистіть і натріть на крупній тертці. Моркву теж потріть на тертці, цибулю поріжте дрібними кубиками.
Розігрійте сковороду з соняшниковою олією, обсмажте цибулю і моркву протягом 2-3 хвилин, потім додайте тертий буряк і тушкуйте ще 2 хвилини. Додайте томатну пасту і цукор і тушкуйте ще 2 хвилини.
Додайте в борщ тонко нашатковану капусту і залиште борщ покипіти 15 хвилин. Потім засипте в каструлю овочеву піджарку.
Чорнослив поріжте невеликими шматочками і киньте в борщ. Квашені помідори очистіть від шкірки, розріжте на дві частини і також додайте в страву.
Варіть борщ ще 5-7 хвилин. У кінці приготування додайте подрібнений часник і дрібно посічену зелень.
Смачного!
Раніше повідомлялося, скільки зараз в Україні коштують овочі з "борщового" набору.