Плов полюбляють багато людей, але не всі знають, як приготувати цю страву максимально швидко. Деякі готують плов у каструлі, хтось на сковороді, але ідеальний плов готується у духовці. Все, що потрібно, це скласти в рукав для запікання всі необхідні інгредієнти, додати потрібну кількість води, і у вас вийде розсипчастий ароматний плов, який із задоволенням будуть їсти навіть примхливі гурмани.
Плов зі свининою в духовці
Інгредієнти:
- рис – 300 г
- свинина – 300 г
- морква – 1 шт
- цибуля – 1 шт
- родзинки – 60 г
- спеції (за смаком)
- олія – 2-3 ст. л.
- вода – 450-500 мл
Рис промийте, доки вода не стане прозорою. Тоді плов вийде розсипчастим.
У підготовлений рукав для запікання покладіть рис, м'ясо, цибулю, моркву, родзинки та спеції.
Налийте прямо в рукав для запікання олію та воду. Щільно зав'яжіть рукав і покладіть його на деко.
Готуйте плов у розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 1 годину. Періодично потрібно перевертати рукав, щоб м'ясо та рис добре пропеклися з усіх боків.
Перед подачею плов добре перемішайте.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати плов без м'яса в мультиварці нашвидкуруч.