Кавуновий мармелад турецькою готується із мінімуму інгредієнтів. В міру солодкий і дуже смачний десерт можна зробити швидко та просто. Головне – бажання та трохи вільного часу.
Турецькі солодощі користуються популярністю у всьому світі. Кавуновий мармелад по-турецьки урізноманітнить раціон тих українців, яким набридли традиційні халва, печиво та цукерки.
Вам знадобляться:
- склянка кавунового соку;
- 0,5 ст. л. цукру;
- 0,4 ст. л. крохмалю (картопляного або кукурудзяного);
- 1 ч. л. вершкового масла;
- цукрова пудра для присипки десерту.
Щоб приготувати кавуновий мармелад, потрібно одержати сік цієї ягоди. Візьміть кілька шматочків кавуна і натріть на тертці. Отриманий сік процідіть через марлю чи сито.
Можна за бажання додати трохи лимонної кислоти чи соку. Відправте отриману суміш на повільний вогонь і заважайте. Вона має стати пастоподібною, після чого додайте вершкове масло і знову перемішайте.
Зніміть майбутній мармелад із вогню. Розстеліть пергамент на столі, змастіть олією або присипте крохмалем. Викладайте масу на папір, розрівняйте або розкачайте до потрібної товщини. Накрийте папером і поставте мінімум на годину в холодильник.
Готовий кавуновий мармелад посипте цукровою пудрою та наріжте на шматочки. Смачного!
Нагадаємо, як обрати солодкий та стиглий кавун за семи ознаками.