Today.ua

Кавуновий мармелад по-турецьки: дивовижно смачний десерт за простим рецептом

Кавуновий мармелад турецькою готується із мінімуму інгредієнтів. В міру солодкий і дуже смачний десерт можна зробити швидко та просто. Головне – бажання та трохи вільного часу.

Турецькі солодощі користуються популярністю у всьому світі. Кавуновий мармелад по-турецьки урізноманітнить раціон тих українців, яким набридли традиційні халва, печиво та цукерки.

Вам знадобляться:

Щоб приготувати кавуновий мармелад, потрібно одержати сік цієї ягоди. Візьміть кілька шматочків кавуна і натріть на тертці. Отриманий сік процідіть через марлю чи сито.

Влийте сік у сотейник і додайте цукор. Його можна додати менше або більше – за смаком. Потім введіть крохмаль.

Можна за бажання додати трохи лимонної кислоти чи соку. Відправте отриману суміш на повільний вогонь і заважайте. Вона має стати пастоподібною, після чого додайте вершкове масло і знову перемішайте.

Зніміть майбутній мармелад із вогню. Розстеліть пергамент на столі, змастіть олією або присипте крохмалем. Викладайте масу на папір, розрівняйте або розкачайте до потрібної товщини. Накрийте папером і поставте мінімум на годину в холодильник.

Готовий кавуновий мармелад посипте цукровою пудрою та наріжте на шматочки. Смачного!

Нагадаємо, як обрати солодкий та стиглий кавун за семи ознаками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ