Today.ua

Баклажанна ікра: найсмачніший рецепт овочевої закуски на зиму

Баклажанна ікра у багатьох господинь входить до переліку обов'язкових заготовок. Вона ситна та дуже смачна. Спробуйте приготувати овочеву закуску, яка вийде не гіршою за магазинну.

Баклажанна ікра готується із наступних інгредієнтів:

Насамперед потрібно запекти баклажани та перець. Для цього їх потрібно викласти на деко та залишити на 20-30 хвилин при температурі 200 градусів.

Овочі після приготування слід прибрати в пакет - тоді шкірка вилучиться набагато легше. Її можна і залишити, але так страва не буде ніжною.

Наріжте баклажани та перці крупним кубиком. Розігрійте олію в сотейнику і обсмажте цибулю - десяти хвилин буде достатньо. Додайте томатну пасту і протушкуйте ще хвилини три.

Тепер додайте перці та баклажани, обсмажуйте ще п'ять хвилин. За десять хвилин до готовності посоліть і поперчіть ікру, додайте подрібнений часник та оцет. Готово!

Готову баклажанну ікру потрібно розкласти по стерилізованих банках та закатати. Переверніть їх догори дном і накрийте пледом. Охолоджену заготовку на зиму можна зберігати у коморі чи кухонній шафі.

Нагадаємо, як приготувати соковиті баклажани по-корейськи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ