Бельгійські вафлі: рецепт ідеального десерту на сніданок вихідного дня

Автор: Леся Ловіцька

Бельгійські вафлі – це радість, яку можна подарувати близьким вранці вихідного дня. Вони хрусткі, солодкі та дуже смачні. Таке частування можна подавати разом із фруктами, ягодами, вершками чи шоколадом.

Бельгійські вафлі: рецепт ідеального десерту на сніданок вихідного дня  - today.ua

Щоб приготувати традиційні бельгійські вафлі, потрібно використовувати вафельницю – звичайну або електричну. Тісто для економії часу краще зробити з вечора, щоб вранці максимально спростити процес створення ласощів.

Вам знадобляться:

  • молоко - 180 мл
  • вершкове масло - 6 ст. л.
  • світло-коричневий цукор – 1 ст. л.
  • сухі дріжджі – 1 ст. л.
  • кукурудзяне борошно - 1 ст. л. (або замінити пшеничним);
  • борошно - 245 г
  • сіль - 0,5 ч. л.;
  • пахта - 240 мл (або той самий обсяг молока зі столовою ложкою білого оцту чи лимонного соку);
  • яйце;
  • олія для змащення.

Нагрійте молоко до 30 градусів, додайте дріжджі з цукром і залиште, поки у ньому не утворяться бульбашки. Змішайте сухі інгредієнти та добре перемішайте їх до однорідності. Збийте пахту, яйце та розтоплене масло.

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

НБУ оголосив про масове закриття банківских відділень

Як накопичити заощадження за мінімальної зарплати: лайфхак для українців

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Акуратно з'єднайте молочну суміш із сухими компонентами тіста. Накрийте його рушником і залиште мінімум на годину, а краще на ніч при кімнатній температурі.

Бельгійські вафлі: рецепт ідеального десерту на сніданок вихідного дня Увімкніть духовку на мінімальну температуру – ви відправите туди вафлі, щоб вони не остигали. Змастіть вафельницю олією і поставте її на середній або сильний вогонь.

Налийте у вафельницю тісто, щоб покрити дно вафельних пластин. Розподіліть його лопаткою - не забувайте, що воно підніметься під час готування. Готуйте кожну 45-60 секунд.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Коли нижня сторона підрум'яниться – переверніть форму і залиште на 2-4 хвилини, доки не утвориться золотиста скоринка. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати хрумкі сирні вафлі всього за 10 хвилин.