Бельгійські вафлі – це радість, яку можна подарувати близьким вранці вихідного дня. Вони хрусткі, солодкі та дуже смачні. Таке частування можна подавати разом із фруктами, ягодами, вершками чи шоколадом.
Щоб приготувати традиційні бельгійські вафлі, потрібно використовувати вафельницю – звичайну або електричну. Тісто для економії часу краще зробити з вечора, щоб вранці максимально спростити процес створення ласощів.
Вам знадобляться:
- молоко - 180 мл
- вершкове масло - 6 ст. л.
- світло-коричневий цукор – 1 ст. л.
- сухі дріжджі – 1 ст. л.
- кукурудзяне борошно - 1 ст. л. (або замінити пшеничним);
- борошно - 245 г
- сіль - 0,5 ч. л.;
- пахта - 240 мл (або той самий обсяг молока зі столовою ложкою білого оцту чи лимонного соку);
- яйце;
- олія для змащення.
Нагрійте молоко до 30 градусів, додайте дріжджі з цукром і залиште, поки у ньому не утворяться бульбашки. Змішайте сухі інгредієнти та добре перемішайте їх до однорідності. Збийте пахту, яйце та розтоплене масло.
Акуратно з'єднайте молочну суміш із сухими компонентами тіста. Накрийте його рушником і залиште мінімум на годину, а краще на ніч при кімнатній температурі.
Налийте у вафельницю тісто, щоб покрити дно вафельних пластин. Розподіліть його лопаткою - не забувайте, що воно підніметься під час готування. Готуйте кожну 45-60 секунд.
Коли нижня сторона підрум'яниться – переверніть форму і залиште на 2-4 хвилини, доки не утвориться золотиста скоринка. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати хрумкі сирні вафлі всього за 10 хвилин.