Сік не просто має бути смачним, а й корисним. Щоб урожай не пропадав даремно, а на зиму та ранню весну у вас завжди під рукою була "баночка вітамінів", пропонуємо вам спробувати закатати на зиму яблучний сік без кип'ятіння та соковарки. Це простий і швидкий рецепт, який вийде навіть у господині-початківця.
Яблучний сік на зиму - рецепт
Кількість цукру підбирайте в залежності від кількості та сорту яблук. Якщо яблука кислі, цукру можна покласти більше. А щоб додати в сік менше цукру, і тим самим зробити його кориснішим, краще вибирати солодкі сорти яблук.
Складові:
- Яблука
- Цукор
Спосіб приготування:
- Яблука вимити, очистити, видалити насіння та плодоніжку.
- Яблука пропускаємо через соковитискач. Якщо хочете, щоб у соку був світліший колір, то можна додати трохи лимонного соку.
- Свіжий сік переливаємо в каструлю, і залишаємо на пару годин відстоятися.
- Знімаємо плівку, додаємо цукор та ставимо на маленький вогонь. Важливо, що сік потрібно лише нагріти до максимуму – приблизно 95 градусів, але не кип'ятити.
- У стерилізовані банки сік розливається гарячим. Закочуємо кришки, перевертаємо банки вгору дном і даємо охолонути. Після цього прибираємо у темне прохолодне місце.
Пропонуємо вам також спробувати заготовити на зиму кабачки по-селянськи - простий рецепт смачного салату без стерилізації.