Today.ua

Без вершків та соусу: найпростіший і найшвидший рецепт жульєна з куркою та грибами під сирною скоринкою

Від ніжного жульєна з курочкою та грибами під апетитною сирною скоринкою не відмовиться ніхто. Однак не всі господині хочуть витрачати на швидкоплинне задоволення так багато часу. Але вони напевно не знають про полегшений рецепт лінивого жульєна, який на смак ні чим не відрізняється від класичного.

Жульєн з куркою та грибами зі сметаною – рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. М'ясо вимиваємо під проточною водою та висушуємо паперовими рушниками. Нарізаємо на маленькі шматочки.
  2. Цибулю нарізаємо на невеликі кубики.
  3. На сковороді розігріваємо олію, відправляємо туди цибулю і обсмажуємо до напівпрозорості та невеликої золотистості.
  4. Коли цибуля стане золотистого кольору, додаємо цукор, сіль, перець та гриби. Невеликі гриби можна залишити цілими, а великі нарізати. Перемішуємо та обсмажуємо десь п'ять хвилин.
  5. На сковороді обсмажуємо філе, поки воно не підрум'яниться і не випарується вся волога. Після цього додаємо приправу для курки, якщо в її складі немає солі, страву потрібно трохи посолити. Перемішуємо і майже відразу додаємо цибулю з грибами. Обсмажуємо всі разом кілька хвилин.
  6. Додаємо сметану та перемішуємо.
  7. Жульєн розкладаємо по порційних формах для запікання і посипаємо сиром натертим на великій тертці.
  8. Відправляємо блюдо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 15-20 хвилин - сир повинен повністю розплавитися та підрум'янитися.
  9. Перед подачею жульєн можна прикрасити свіжою зеленню.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати приготувати ситний омлет з начинкою: секрет приготування ідеальної страви на швидку руку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ