Багато господарок відмовляються від смаження сирників, тому що під час приготування використовується дуже багато олії, продукт вбирає жир і стає не таким корисним, як замислювалося. Але є вихід – приготувати сирники у духовці. Піде на це все 20 хвилин і не потрібно використовувати олію.
Сирники у духовці – рецепт
Складові:
- 400 г сиру
- Яйце
- 100 г борошна
- Дрібка солі
- 1 пакетик ванільного цукру
- 2 ст. л. цукру
- 1 ч. л. розпушувача
Спосіб приготування:
- Сир розминаємо вилкою, додаємо сіль, цукор, ванільний цукор та яйце – перемішуємо до однорідності.
- У сир додаємо просіяне через сито борошно і розпушувач і перемішуємо.
- Присипаємо робочу поверхню борошном, викладаємо тісто, зверху присипаємо борошном, і розкочуємо в пласт товщиною приблизно сантиметр.
- Беремо круглу форму, опускаємо у форму, щоб до неї не прилипало тісто, і видавлюємо із тіста сирники.
- Зайве тісто збираємо в грудку. Знову розкочуємо і видавлюємо сирники, що залишилися. І так, поки не скінчиться тісто.
- Вийде приблизно 16 сирників діаметром 6 сантиметрів.
- Деко застилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього сирники.
- Випікаємо їх у розігрітій до 180 градусів духовці на верхньому рівні протягом 10 хвилин із включеною конвенцією.
- Через 10 хвилин перевертаємо сирники, очищаємо від надлишків борошна і готуємо ще 10 хвилин.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати ситний омлет із начинкою. Кулінари розкрили секрет приготування ідеального сніданку нашвидкуруч.