Бланманже - солодкий холодний жельований десерт із коров'ячого або мигдального молока і цукру. Назва страви у перекладі з французької означає "біла їжа". Спробуйте приготувати вишукане частування для близьких на сніданок або до святкового столу.
Щоб приготувати бланманже, вам знадобляться:
- 0,5 кг сиру;
- 0,5 л молока;
- 250 мл сметани;
- 300 г цукру;
- 50 г желатину;
- 3 ст. л. какао;
- 1 склянка ягід чи фруктів;
- 1 склянка горіхів.
Замочіть желатин у молоці на півгодини – він має набрякнути. Сир потрібно розтерти зі сметаною та цукром до однорідної маси. Влийте молоко, що залишилося, в желатин, що розчинився, трохи нагрійте і додайте в сирну масу.
Тепер потрібно добре її розмішати і розділити на три частини. Одна залишиться білою, друга після додавання какао набуде кавового кольору. У третю частину додайте нарізані ягоди або фрукти (абрикос, персик, малину, вишню, смородину) та подрібнені горіхи.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
У набряклий желатин слід додати молоко і нагріти до повного розчинення желатину. Теплу рідину треба влити в сирну масу, добре розмішати і розділити на дві частини: одну залишити білою, в іншу додати какао, в третю - нарізані горіхи та ягоди (вишню, малину, смородину, персик, абрикос).
Візьміть форму з високим бортиком і на дно покладіть частину горіхів та ягід, потім ягідно-горіховий шар, потім білий шар і нагору – шар з какао.
Надішліть бланманже на ніч у холодильник. Вранці форму з десертом потрібно на кілька секунд поставити в гарячу воду, перевернути і розмістити на блюді. Готово!
Прохолодний десерт у спеку ненадовго занурить вас у романтичну літню атмосферу Франції, де розуміються на смачній їжі.
Нагадаємо, як приготувати картоплю по-французьки на обід. Таку страву подавали багатіїв на "Титаніку".