Бланманже: як приготувати вишуканий французький десерт на сніданок

Автор: Леся Ловіцька

Бланманже - солодкий холодний жельований десерт із коров'ячого або мигдального молока і цукру. Назва страви у перекладі з французької означає "біла їжа". Спробуйте приготувати вишукане частування для близьких на сніданок або до святкового столу.

Бланманже: як приготувати вишуканий французький десерт на сніданок  - today.ua

Щоб приготувати бланманже, вам знадобляться:

  • 0,5 кг сиру;
  • 0,5 л молока;
  • 250 мл сметани;
  • 300 г цукру;
  • 50 г желатину;
  • 3 ст. л. какао;
  • 1 склянка ягід чи фруктів;
  • 1 склянка горіхів.

Замочіть желатин у молоці на півгодини – він має набрякнути. Сир потрібно розтерти зі сметаною та цукром до однорідної маси. Влийте молоко, що залишилося, в желатин, що розчинився, трохи нагрійте і додайте в сирну масу.

Тепер потрібно добре її розмішати і розділити на три частини. Одна залишиться білою, друга після додавання какао набуде кавового кольору. У третю частину додайте нарізані ягоди або фрукти (абрикос, персик, малину, вишню, смородину) та подрібнені горіхи.

Популярні зараз

Шмигаль зробив заяву щодо подальшого фінансування пенсій та соцвиплат в Україні

В Україні починається масовий перерахунок субсидій: що зміниться

В Україні пропонують починати шкільну освіту з 3-5 років

У квітні на виплату пенсій виділено меншу суму коштів, ніж у березні: названо причину скорочення фінансування

У набряклий желатин слід додати молоко і нагріти до повного розчинення желатину. Теплу рідину треба влити в сирну масу, добре розмішати і розділити на дві частини: одну залишити білою, в іншу додати какао, в третю - нарізані горіхи та ягоди (вишню, малину, смородину, персик, абрикос).

Візьміть форму з високим бортиком і на дно покладіть частину горіхів та ягід, потім ягідно-горіховий шар, потім білий шар і нагору – шар з какао.

Бланманже: як приготувати вишуканий французький десерт на сніданок Надішліть бланманже на ніч у холодильник. Вранці форму з десертом потрібно на кілька секунд поставити в гарячу воду, перевернути і розмістити на блюді. Готово!

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Прохолодний десерт у спеку ненадовго занурить вас у романтичну літню атмосферу Франції, де розуміються на смачній їжі.

Нагадаємо, як приготувати картоплю по-французьки на обід. Таку страву подавали багатіїв на "Титаніку".