Today.ua

Болгарський перець у томатному соусі на зиму – рецепт консервації з мінімальною кількістю цукру

Коли огірки та помідори вже закатані, господині переходять до консервації болгарського перцю, сезон якого у самому розпалі. Ми вирішили розповісти, як зробити дуже смачну консервацію перцю на зиму з томатним соусом та мінімальною кількістю цукру.

Болгарський перець у томатному соусі - рецепт

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Перці добре промиваємо під проточною водою, розрізаємо та видаляємо прожилки з насінням, і нарізаємо на невеликі шматочки.
  2. У каструлі змішуємо воду та томатну пасту, перемішуємо та ставимо на середній вогонь.
  3. Доводимо до кипіння і додаємо олію, оцет, цукор, лаврове листя, чорний перець горошком і сіль. Доводимо ще раз до кипіння та проварюємо 15 хвилин на низькому вогні.
  4. Згодом додаємо в соус нарізані перці і перемішуємо. Для гостроти можна додати в соус один перець чилі, який після приготування потрібно буде прибрати з соусу, а тому подрібнювати його не потрібно.
  5. Коли суміш закипить, зменшуємо вогонь і проварюємо 20 хвилин періодично помішуючи.
  6. За 15 хвилин до готовності до соусу додаємо натертий на тертці часник і дрібно нарізану петрушку.
  7. Підготуйте стерилізовані банки, кришки та прилади, якими переливатимете перці.
  8. Не вимикаючи вогонь, розливаємо соус банками, закочуємо кришками, чекаємо, коли вони охолонуть, і прибираємо в прохолодне темне місце.

Готово!

Пропонуємо вам також спробувати приготувати квашену капусту по-корейськи. Рецепт пікантної та корисної закуски на зиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ