Коли огірки та помідори вже закатані, господині переходять до консервації болгарського перцю, сезон якого у самому розпалі. Ми вирішили розповісти, як зробити дуже смачну консервацію перцю на зиму з томатним соусом та мінімальною кількістю цукру.
Болгарський перець у томатному соусі - рецепт
Інгредієнти:
- 3 кг болгарського перцю
- 1 л томатної пасти
- 600 мл води
- 200 г цукру
- 3 ст. л. солі
- 200 мл оцту
- 400 мл рослинної олії
- 5 лаврових листочків
- Чорний перець горошком
- 1 головка часнику
- Пучок петрушки
Спосіб приготування:
- Перці добре промиваємо під проточною водою, розрізаємо та видаляємо прожилки з насінням, і нарізаємо на невеликі шматочки.
- У каструлі змішуємо воду та томатну пасту, перемішуємо та ставимо на середній вогонь.
- Доводимо до кипіння і додаємо олію, оцет, цукор, лаврове листя, чорний перець горошком і сіль. Доводимо ще раз до кипіння та проварюємо 15 хвилин на низькому вогні.
- Згодом додаємо в соус нарізані перці і перемішуємо. Для гостроти можна додати в соус один перець чилі, який після приготування потрібно буде прибрати з соусу, а тому подрібнювати його не потрібно.
- Коли суміш закипить, зменшуємо вогонь і проварюємо 20 хвилин періодично помішуючи.
- За 15 хвилин до готовності до соусу додаємо натертий на тертці часник і дрібно нарізану петрушку.
- Підготуйте стерилізовані банки, кришки та прилади, якими переливатимете перці.
- Не вимикаючи вогонь, розливаємо соус банками, закочуємо кришками, чекаємо, коли вони охолонуть, і прибираємо в прохолодне темне місце.
Готово!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати квашену капусту по-корейськи. Рецепт пікантної та корисної закуски на зиму.