Борщ буде ідеальним: три секрети приготування національної страви від шеф-кухарів

Автор: Леся Ловіцька

Борщ готувати непросто – потрібно знати багато хитрощів. Однак результат однозначно того вартий. Шеф-кухарі поділилися 3 секретами приготування ідеальної національної страви.

Борщ буде ідеальним: три секрети приготування національної страви від шеф-кухарів - today.ua

Борщ може стати фірмовим блюдом кожної господині, якщо вона знає нюанси його приготування. Кулінари поділилися своїми фішками, як зробити смачний яскраво-червоний борщ.

М'ясо

Бажаєте, щоб борщ був наваристим? Використовуйте м'ясо на кісточці. Воно готуватиметься трохи довше, але воно варте того.

Кладіть м'ясо у холодну, а не гарячу воду – так воно віддасть максимум смаку. Варіть бульйон із лавровим листом, сирою цибулею та спеціями до смаку.

Популярні зараз

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

Тіна Кароль показала наймодніший тренч весни 2024 року

Наймодніші джинси весни-літа 2024 року: який денім актуальний у новому сезоні

Буряк

Дуже важлива якість буряків. Оптимально, якщо він буде молодим та солодким на смак. Не всі знають, що важлива і кількість коренеплоду в борщі. Вона має бути такою ж, як і картоплі. Ще один важливий момент – буряк не можна класти в борщ сирим, а також разом з засмажкою із цибулі та моркви.

Краще обсмажити окремо – з чайною ложкою цукру, 1-2 ст. л. яблучного оцту, томатною пастою або помідорами та товченим часником. Кладіть протушковані буряки в борщ за 5 хвилин до його готовності - колір страви залишиться яскраво-червоним.

Борщ буде ідеальним: три секрети приготування національної страви від шеф-кухарів

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Томатний сік

Смак та колір борщу будуть ще кращими, якщо додати у воду 1-2 склянки томатного соку. Спробуйте використати цю хитрість – близькі будуть у захваті від кулінарного шедевру.

Нагадаємо, як приготувати борщ по-маріупольськи – з незвичайним інгредієнтом замість м'яса.