Today.ua

Борщ по-маріупольськи: рецепт традиційної української страви із незвичним інгредієнтом

Борщ – найвідоміша традиційна страва української кухні. У тимчасово окупованому Маріуполі його звикли готувати з незвичайним інгредієнтом. Замість м'яса місцеві господарки використовують рибу.

Борщ по-маріупольськи часто готується з бичками, яких місцеві рибалки ловили в Азовському морі. Експерт реаліті-шоу "На ножах" Алекс Якутов поділився оригінальним рецептом. Порція – на велику родину.

Інгредієнти:

Сухі бички потрібно добре промити та замочити у воді на ніч. Вранці почистити рибу, видалити нутрощі і відварити з цибулею, часником, коренем петрушки та морквою. У киплячу воду потрібно відправити гілочки від свіжих помідорів – це дасть насичений томатний аромат. Бульйон вариться близько 3 годин, після чого його потрібно процідити – вам знадобиться лише рідина.

Поріжте картоплю і додайте її в бульйон моркву, цибулю та буряки потрібно порізати соломкою і обсмажити разом із коренем петрушки на сковороді. Додайте солодкий перець, а потім перебиті блендером помідори. Протушкуйте овочі близько півгодини.

Коли картопля буде готова, посоліть, поперчіть і полийте засмажку лимонним соком, відправте в борщ. Останньою в каструлю вирушає капуста. Її слід нарізати дрібною соломкою, додати дрібнорубану зелень і залишити прокипіти.

Свіжі бички обсмажте із двох сторін до золотистої скоринки. Кладіть рибу в тарілку з порцією борщу та подавайте. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати борщ із ще більш несподіваним інгредієнтом – вишнею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ