Today.ua

Борщова заправка на зиму з квасолею та капустою - рецепт консервації з мінімальною кількістю цукру

Взимку доступ до свіжих продуктів є проблематичним, а через події, які зараз розвиваються на території нашої країни, взагалі невідомо, що буде завтра, не кажучи вже про холоди. Пропонуємо вам подбати про майбутнє та запастися незамінною борщовою заправкою, яка виручить у важкі часи.

Борщова заправка – рецепт

Помідори у рецепті можна замінити на томатну пасту. Її потрібно розвести у воді – консистенцію кожен підбирає під себе. Для пікантності до рецепту можна додати перчик чилі або пару зубчиків часнику.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Перед приготуванням борщової заправки потрібно на 8 годин або на ніч замочити квасолю. Після цього її потрібно відварити до напівготовності.
  2. Переходимо до приготування: дрібно нарізаємо помідори, цибулю і перець, буряк і моркву натираємо на тертці, шаткуємо капусту.
  3. Овочі перекладаємо у велику каструлю, додаємо квасолю, сіль, цукор. Добре перемішуємо та варимо близько 30 хвилин, часто помішуючи.
  4. Гарячу заправку перелити у стерилізовані банки, закатати кришками, обернути ковдрою. Коли банки охолонуть, їх можна прибрати в темне прохолодне місце.
  5. Для приготування борщу достатньо буде зварити наваристий бульйон, додати заправку та картоплю. Після відкриття баночки заправку потрібно зберігати у холодильнику.

Нагадаємо, пропонуємо вам також спробувати приготувати маринований перець без стерилізації - найпростіший і найсмачніший рецепт закатки на зиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ