Швидка стерилізація заготовок у духовці: простий спосіб законсервувати продукти на зиму

Автор: Леся Ловіцька

Стерилізація заготовок необхідна для консервації продуктів, якими можна ласувати взимку. Небагато господинь його люблять, оскільки на цю процедуру витрачається чимало часу та сил. Спробуйте спростити собі життя і вдатися до легшого способу обробки продуктів – у духовці.

Швидка стерилізація заготовок у духовці: простий спосіб законсервувати продукти на зиму  - today.ua

Стерилізація потрібна для знищення бактерій, які потрапляють у заготовки із зовнішнього середовища. Термічна обробка, особливо у спеку, – непросте випробування для господарок. Вони використовують ємності з окропом, в результаті утворюється багато пари і на кухні просто нічим дихати. Набагато простіше стерилізувати продукти за допомогою духовки – газової чи електричної.

У духовці можна стерилізувати банки на варення і заготовок, які не вимагають обробки після приготування. Поставте ємність у холодну духовку та прогрійте при температурі 120 градусів. Півлітровим достатньо 10 хвилин, літровим – 15, дволітровим – 20, трилітровим – 25.

Готові заготівлі в банках також стерилізуються при 120 градусах. Оптимально використовувати електричні духовки, в яких можна виставити потрібну температуру.

Популярні зараз

Зеленський пояснив, чому мобілізація стосуватиметься насамперед молодих чоловіків

В Україні очікуються звільнення та підвищення зарплат, — Нацбанк

Kia показала електричну версію кросовера Sportage із запасом ходу 720 км

Українських біженців у Німеччині закликали виїхати до Польщі: в країні виник гострий дефіцит місць

Виставте майбутні консерви на відстані один від одного. Можна відправити банки на піддон і налити трохи води. Як варіант – виставити ємності на залізну решітку.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Швидка стерилізація заготовок у духовці: простий спосіб законсервувати продукти на зиму Слідкуйте, щоб не було різких перепадів температур. Слід ставити заготовки, заповнені гарячими продуктами, в нагріту духовку. Або холодними - в холодну. Час стерилізації – аналогічний, як і під час обробки порожніх банок.

Все одно не хочете стерилізувати заготівлі? Пропонуємо відмінний рецепт маринованих кабачків на зиму. Вони готуються без стерилізації – за допомогою двох запарювань.