Чебуреки без жиру: секрети приготування від азербайджанських кухарів

Автор: Шевченко Лилия

Чебуреки без краплі жиру в азербайджанській кухні можна зустріти під назвою «гутаби». За суттю та змістом гутаби являють собою звичайні чебуреки з тонкого тіста з м'ясним фаршем, але смажаться вони на сухій сковороді, без використання олії.

Чебуреки без жиру: секрети приготування від азербайджанських кухарів - today.ua

Тісто для гутабов готують на суміші кефіру і води. У масу додають багато тертого твердого сиру, харчову соду для пишноти.

Щоб замісити по-справжньому смачне тісто, спочатку змішують сухі компоненти: борошно, соду, сіль, цукор, тертий на дрібній тертці сир. А потім поступово вводять рідину.

Після замісу тісто має «дозріти», для цього його скачують в кулю, накривають рушником і залишають на півгодини.Чебуреки без жиру: секрети приготування від азербайджанських кухарів У начинку кладуть не тільки змішаний фарш, а й гриби, зелень кінзи, ложечку меленої куркуми. Гриби обсмажують на олії, а потім додають в сирий фарш.

Популярні зараз

У 2025 році у всіх українських школярів буде безкоштовне харчування

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Тісто розділяють на невеликі грудочки, кожну скачують в кульку і притрушують борошном. За допомогою качалки кожен шматочок тіста слід розкачати в дуже тонкий корж, на одну половину викласти пару столових ложок фаршу, потім накрити другою частиною і з'єднати виделкою краї.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смажать чебуреки-гутаби на розпеченій сковороді без додавання жиру або рослинної олії. Вогонь повинен бути трохи нижче середнього, щоб м'ясний фарш встиг приготуватися до того, як почне пригоряти тісто.

Дізнайтеся також секрети приготування смачної і хрусткої квашеної капусти на зиму.

Головне