Today.ua

Чебуреки без жиру: секрети приготування від азербайджанських кухарів

Чебуреки без краплі жиру в азербайджанській кухні можна зустріти під назвою «гутаби». За суттю та змістом гутаби являють собою звичайні чебуреки з тонкого тіста з м'ясним фаршем, але смажаться вони на сухій сковороді, без використання олії.

Тісто для гутабов готують на суміші кефіру і води. У масу додають багато тертого твердого сиру, харчову соду для пишноти.

Щоб замісити по-справжньому смачне тісто, спочатку змішують сухі компоненти: борошно, соду, сіль, цукор, тертий на дрібній тертці сир. А потім поступово вводять рідину.

Після замісу тісто має «дозріти», для цього його скачують в кулю, накривають рушником і залишають на півгодини. У начинку кладуть не тільки змішаний фарш, а й гриби, зелень кінзи, ложечку меленої куркуми. Гриби обсмажують на олії, а потім додають в сирий фарш.

Тісто розділяють на невеликі грудочки, кожну скачують в кульку і притрушують борошном. За допомогою качалки кожен шматочок тіста слід розкачати в дуже тонкий корж, на одну половину викласти пару столових ложок фаршу, потім накрити другою частиною і з'єднати виделкою краї.

Смажать чебуреки-гутаби на розпеченій сковороді без додавання жиру або рослинної олії. Вогонь повинен бути трохи нижче середнього, щоб м'ясний фарш встиг приготуватися до того, як почне пригоряти тісто.

Дізнайтеся також секрети приготування смачної і хрусткої квашеної капусти на зиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ