Чотири їстівних квітки, які поліпшать смак страв, зміцнять імунітет і позбавлять від хвороб

Дієтологи назвали п'ять їстівних квітів, які прекрасно ростуть в наших широтах, але незаслужено залишаються в тіні. Але ж ці яскраві і строкаті бутони можуть не тільки прикрасити своїми видом інтер'єр, їх можна використовувати для прикраси страв, замість прянощів для вишуканого смаку. При цьому, вони будуть надавати незаперечну користь нашому організму.

Чотири їстівних квітки, які поліпшать смак страв, зміцнять імунітет і позбавлять від хвороб - today.ua

Настурція. У яскравих квіточок настурції пряний присмак, який відмінно доповнить смак будь-якого салату або десерту. У пелюстках містяться у великій кількості антиоксиданти, що захищають від передчасного старіння та онкології.

Календула. Зазвичай, квітки календули висушують і заварюють чай під час хвороби ГРВІ або грипу. Але дієтологи рекомендують свіжі пелюсточки календули додавати в овочеві салати, супи, другі страви, особливо з рису, яєць і картоплі. Смак пелюсток календули нагадує найдорожчу приправу в світі, їх так і називають «шафран для бідняків».Чотири їстівних квітки, які поліпшать смак страв, зміцнять імунітет і позбавлять від хвороб Ромашка аптечна. У весняно-літній сезон, коли триває цвітіння цієї цілющої рослини, його слід не тільки заготовляти на зиму, а й використовувати в їжу свіжі пелюстки. Додавайте їх в закуски, перші і другі страви як приправу, від цього блюда придбають пряний і злегка солодкуватий пікантний смак. Результат: покращиться сон, пропаде внутрішнє напруження і тривожність.

Прочитайте також, як правильно заварювати шипшину, щоб вона принесла максимум користі організму.