Дієтологи назвали п'ять їстівних квітів, які прекрасно ростуть в наших широтах, але незаслужено залишаються в тіні. Але ж ці яскраві і строкаті бутони можуть не тільки прикрасити своїми видом інтер'єр, їх можна використовувати для прикраси страв, замість прянощів для вишуканого смаку. При цьому, вони будуть надавати незаперечну користь нашому організму.
Настурція. У яскравих квіточок настурції пряний присмак, який відмінно доповнить смак будь-якого салату або десерту. У пелюстках містяться у великій кількості антиоксиданти, що захищають від передчасного старіння та онкології.
Календула. Зазвичай, квітки календули висушують і заварюють чай під час хвороби ГРВІ або грипу. Але дієтологи рекомендують свіжі пелюсточки календули додавати в овочеві салати, супи, другі страви, особливо з рису, яєць і картоплі. Смак пелюсток календули нагадує найдорожчу приправу в світі, їх так і називають «шафран для бідняків».
Прочитайте також, як правильно заварювати шипшину, щоб вона принесла максимум користі організму.