Today.ua

Чотири їстівних квітки, які поліпшать смак страв, зміцнять імунітет і позбавлять від хвороб

Дієтологи назвали п'ять їстівних квітів, які прекрасно ростуть в наших широтах, але незаслужено залишаються в тіні. Але ж ці яскраві і строкаті бутони можуть не тільки прикрасити своїми видом інтер'єр, їх можна використовувати для прикраси страв, замість прянощів для вишуканого смаку. При цьому, вони будуть надавати незаперечну користь нашому організму.

Настурція. У яскравих квіточок настурції пряний присмак, який відмінно доповнить смак будь-якого салату або десерту. У пелюстках містяться у великій кількості антиоксиданти, що захищають від передчасного старіння та онкології.

Календула. Зазвичай, квітки календули висушують і заварюють чай під час хвороби ГРВІ або грипу. Але дієтологи рекомендують свіжі пелюсточки календули додавати в овочеві салати, супи, другі страви, особливо з рису, яєць і картоплі. Смак пелюсток календули нагадує найдорожчу приправу в світі, їх так і називають «шафран для бідняків». Ромашка аптечна. У весняно-літній сезон, коли триває цвітіння цієї цілющої рослини, його слід не тільки заготовляти на зиму, а й використовувати в їжу свіжі пелюстки. Додавайте їх в закуски, перші і другі страви як приправу, від цього блюда придбають пряний і злегка солодкуватий пікантний смак. Результат: покращиться сон, пропаде внутрішнє напруження і тривожність.

Прочитайте також, як правильно заварювати шипшину, щоб вона принесла максимум користі організму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ