Що робити із огірками-переростками: рецепт найсмачнішого салату “Ніжинський“ на зиму

Автор: Леся Ловіцька

Огірки для закруток оптимально вибирати маленькі, такі найкраще підходять для заготовок на зиму. Однак якщо у вас переростки – не біда. Спробуйте приготувати з них соковитий та смачний салат "Ніжинський" - швидко та із доступних інгредієнтів.

Що робити із огірками-переростками: рецепт найсмачнішого салату “Ніжинський“ на зиму  - today.ua

Салат "Ніжинський" можна приготувати з капустою, кабачками, гострим перцем і навіть з помідорами. Однак у традиційному рецепті добавок немає. Вам знадобляться лише огірки, цибуля, кріп та спеції. Така закуска гармонійно поєднується з м'ясом, а також із гарячими гарнірами – картопляним пюре та кашами.

На одну порцію салату вам знадобляться:

  • 3 кг огірків;
  • 3 кг цибулі;
  • 0,5 склянки олії;
  • 0,5 склянки оцту 9%;
  • 3 ст. л. солі;
  • 5 ст. л. цукру;
  • пучок кропу;
  • мелений перець за смаком.

Простерилізуйте банки та прокип'ятіть кришки. Огірки потрібно промити і залишити на годинку в холодній воді - так вони вийдуть більш хрусткими. Наріжте огірки на кільця, а цибуля - на півкільця, як на салат. Дрібно наріжте свіжий кріп.

Популярні зараз

Зеленський пояснив, чому мобілізація стосуватиметься насамперед молодих чоловіків

Стрижка піксі-боб – один із найкращих варіантів для тонкого волосся: фото модної зачіски

Kia показала електричну версію кросовера Sportage із запасом ходу 720 км

Кейт Міддлтон показала рідкісне фото молодшого сина у день його народження

Покладіть овочі в глибоку миску. Посипте сіллю, цукром та перцем. Залиште огірки півгодини, щоб вони пустили сік. Перекладіть салат у каструлю і проваріть протягом 10 хвилин.

Влийте олію та оцет, доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Готовий салат слід розкласти банками і закатати.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Що робити із огірками-переростками: рецепт найсмачнішого салату “Ніжинський“ на зиму Із вказаних інгредієнтів виходить 6-7 півлітрових баночок. Їх потрібно перевернути і залишити остигати при кімнатній температурі. Укутувати не потрібно, щоб огірки не стали надто м'якими.

Раніше повідомлялося, як приготувати квашені огірки, які за смаком будуть як бочкові.