Що зробити з яйцями перед варінням, щоб вони не тріснули

Автор: Анастасия Березовская

Часто буває, що під час варіння яйця тріскають, а білок вибігає. Це не тільки шкодить зовнішньому вигляду продукту, а й небезпечно для здоров'я. Адже на шкаралупі могли залишитися фекалії, які потрапляють у воду та заражають її. До того ж якщо яйця потрібні для подачі, наприклад, для фарширування або на Великдень, їх цілісність важлива.

Що зробити з яйцями перед варінням, щоб вони не тріснули - today.ua

Досвідчені кулінари розповіли, що треба зробити з яйцями перед варінням, щоби вони не тріснули, і не витік білок. А також розповіли, як їх правильно варити та що робити, коли вони зваряться.

Що зробити з яйцями перед варінням, щоб вони не тріснули?

Що зробити з яйцями перед варінням, щоб вони не тріснули Найкраще використовувати для варіння яєць на Великдень або для фарширування ті, що пролежали в холодильнику не менше п'яти днів.

Діставши яйця з холодильника, відразу опустіть їх у ємність для варіння та залийте холодною водою, щоб рідина покривала зверху на 1 сантиметр.

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Що зробити з яйцями перед варінням, щоб вони не тріснули Перед варінням злегка покрутіть і струсіть яйця, але не сильно, інакше розтечеться жовток. Це необхідно для того, що вміст рівномірно розподілився, і збільшилася повітряна камера.

Як варити яйця, щоб вони не тріснули?

Не можна класти сирі яйця в окріп, інакше вони одразу потріскаються і вибіжить білок.

Коли закипить вода, потрібно зменшити вогонь до середнього і варити яйця до потрібної готовності від 3 до 15 хвилин. При сильному кипінні продукти підскакуватимуть, через що може тріснути шкаралупа та вибігти білок.

Що зробити з яйцями перед варінням, щоб вони не тріснули Варити яйця треба без кришки.

Що робити з яйцями після варіння?

Коли яйця зваряться, їх можна трохи вдарити об стіл, щоб з'явилися тріщини. Потім опускаємо продукт у холодну воду, яка проникне під шкаралупу та яйця буде легше очистити. Протягом 15 хвилин воду слід поміняти кілька разів.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Що зробити з яйцями перед варінням, щоб вони не тріснули Охолоджене яйце похитайте по столу, злегка притискаючи його долонею. Завдяки цьому шкаралупа відійде від яйця і його буде простіше очистити.

Нагадаємо, досвідчені кулінари розповіли, що додати до надто рідкого картопляного пюре, щоб врятувати страву.

Головне