Часто буває, що під час варіння яйця тріскають, а білок вибігає. Це не тільки шкодить зовнішньому вигляду продукту, а й небезпечно для здоров'я. Адже на шкаралупі могли залишитися фекалії, які потрапляють у воду та заражають її. До того ж якщо яйця потрібні для подачі, наприклад, для фарширування або на Великдень, їх цілісність важлива.
Досвідчені кулінари розповіли, що треба зробити з яйцями перед варінням, щоби вони не тріснули, і не витік білок. А також розповіли, як їх правильно варити та що робити, коли вони зваряться.
Що зробити з яйцями перед варінням, щоб вони не тріснули?
Діставши яйця з холодильника, відразу опустіть їх у ємність для варіння та залийте холодною водою, щоб рідина покривала зверху на 1 сантиметр.
Як варити яйця, щоб вони не тріснули?
Не можна класти сирі яйця в окріп, інакше вони одразу потріскаються і вибіжить білок.
Коли закипить вода, потрібно зменшити вогонь до середнього і варити яйця до потрібної готовності від 3 до 15 хвилин. При сильному кипінні продукти підскакуватимуть, через що може тріснути шкаралупа та вибігти білок.
Що робити з яйцями після варіння?
Коли яйця зваряться, їх можна трохи вдарити об стіл, щоб з'явилися тріщини. Потім опускаємо продукт у холодну воду, яка проникне під шкаралупу та яйця буде легше очистити. Протягом 15 хвилин воду слід поміняти кілька разів.
Нагадаємо, досвідчені кулінари розповіли, що додати до надто рідкого картопляного пюре, щоб врятувати страву.