Дуже часто буває, що як би ми не готували м'ясо - смажили, варили, тушкували або запікали, воно виходить сухим, погано пережовується і взагалі позбавлене будь-якого смаку. Щоб м'ясо вийшло соковитим та смачним, як у ресторані, можна використати кілька секретів. Шеф-кухарі розповіли, що додати до маринаду, коли додавати сіль і що поставити в духовку, щоб вийшла ідеальна страва.
Що зробити, щоб м'ясо не виходило сухим?
Упевнені, багато людей не знають, що для маринаду м'яса шеф-кухарі зазвичай використовують ківі. Достатньо нарізати фрукт, обмазати їм м'ясо, або перебити в блендері та залити продукт. Для маринування достатньо лише 15 хвилин, і можна переходити до готування.
Багато хто вважає, що м'ясо потрібно солити якомога раніше, щоб підсилювач смаку встиг розчинитися і просочити м'ясо. Але, як правило, через це видаляється більша частина вологи в продукті, і м'ясо виходить жорстким.
Багато шеф-кухарів солять м'ясо безпосередньо перед приготуванням або взагалі не солять, подаючи страву з пікантним соусом.
Ще один лайфхак, як отримати соковите і м'яке м'ясо - поставити в духовку ємність з водою.
Пропонуємо вам також приготувати соковиті м'ясні тефтелі з овочами – вечеря за 30 хвилин.