Today.ua

Щоб м'ясо не виходило сухим: що додати до маринаду для ідеальної страви

Дуже часто буває, що як би ми не готували м'ясо - смажили, варили, тушкували або запікали, воно виходить сухим, погано пережовується і взагалі позбавлене будь-якого смаку. Щоб м'ясо вийшло соковитим та смачним, як у ресторані, можна використати кілька секретів. Шеф-кухарі розповіли, що додати до маринаду, коли додавати сіль і що поставити в духовку, щоб вийшла ідеальна страва.

Що зробити, щоб м'ясо не виходило сухим?

Упевнені, багато людей не знають, що для маринаду м'яса шеф-кухарі зазвичай використовують ківі. Достатньо нарізати фрукт, обмазати їм м'ясо, або перебити в блендері та залити продукт. Для маринування достатньо лише 15 хвилин, і можна переходити до готування.

Для того, щоб досягти соковитості та ніжності м'яса, перед приготуванням його маринують у газованій воді (не солодкій та не солоній). Для цього цілий продукт потрібно залити газованою водою і залишити в холодильнику на пару годин. Ви будете здивовані, наскільки ніжною вийде страва.

Багато хто вважає, що м'ясо потрібно солити якомога раніше, щоб підсилювач смаку встиг розчинитися і просочити м'ясо. Але, як правило, через це видаляється більша частина вологи в продукті, і м'ясо виходить жорстким.

Багато шеф-кухарів солять м'ясо безпосередньо перед приготуванням або взагалі не солять, подаючи страву з пікантним соусом.

Ще один лайфхак, як отримати соковите і м'яке м'ясо - поставити в духовку ємність з водою.

А якщо ви готуєте продукт у фользі, то в ній потрібно зробити кілька дірочок.

Пропонуємо вам також приготувати соковиті м'ясні тефтелі з овочами – вечеря за 30 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ