Деруни із гарбуза – цікаве осіннє частування, яке прийде на зміну традиційним картопляним дерунам. У гарбузі багато цінних речовин, тому його корисно вживати як дітям, там і дорослим. Страва готується просто та із недорогих продуктів.
Деруни із гарбуза виходять гарного помаранчевого кольору і з оригінальним смаком. Їх можна зробити як на сніданок, так і на обід чи вечерю. Вам знадобляться:
- 0,5 кг гарбуза;
- 2 яйця;
- сіль та перець за смаком;
- 4 з. часнику;
- 5 ст. л. борошна;
- рослинна олія.
Добре промийте та почистіть гарбуз від шкірки. Видаліть насіння. Натріть гарбуз на дрібній або великій тертці - як вам подобається. Якщо утворилося багато зайвого соку – його потрібно злити.
Посоліть і поперчіть гарбуз, додайте трохи чорного перцю. Видавіть часник, вбийте яйця та перемішайте масу. Просійте борошно і додайте в тісто.
Популярні зараз
Зеленському сподобалася пропозиція Макрона щодо присутності іноземних військ в Україні
Українські банки планують посилити обмеження переказів з картки на картку
Держстат повідомив, хто з українців отримує найвищі зарплати
В Україні почали офіційно обговорювати реформу пенсійної системи
Знову перемішайте його до однорідності. Візьміть сковороду із антипригарним покриттям. Розігрійте в ній рослинне масло - краще вибирати оливкове - воно корисніше.
Викладайте по столовій ложці тіста та обсмажуйте деруни з двох боків на середньому вогні. Коли перевернете вироби, накрийте їх кришкою – щоб вони протушкувались всередині, а не залишилися сирими.
Деруни із гарбуза зазвичай подають зі сметаною. Смачного!
Відомо, що деруни при смаженні вбирають дуже багато олії. Цю проблему вирішить одна кулінарна хитрість. Виявляється, досвідчені кухарі кладуть у тісто один секретний інгредієнт.