Today.ua

Домашній кетчуп на зиму: простий рецепт смачного і корисного соусу

Щоб взимку не купувати в магазині готовий кетчуп, який не можна назвати корисним для здоров'я. У домашніх умовах приготувати про запас ароматний соус з томатів не так вже й складно.

Кетчуп на зиму

Складові:

Спосіб приготування:

Томати вимити, обсушити, нарізати скибочками. Тверді частини у плодоніжки слід обрізати. Болгарські перці вимити, видалити плодоніжки і насіннєві коробки. Нарізати часточками, а потім поперек - тонкою соломкою. Пропустити через м'ясорубку часник і помідори два рази. В отриману суміш додати сіль, цукор, соняшникову рафіновану олію. Перемішати, перелити в каструлю з товстим дном, додати спеції і поставити на середній вогонь. Довести до кипіння, варити помішуючи 15 хвилин. Всипати нарізаний соломкою перець, перемішати і варити 20 хвилин після закипання.

Зняти з плити, влити оцтову есенцію, ретельно перемішати і розкласти по банках. Герметично закупорити, укутати ємності з соусом в перевернутому стані теплою ковдрою і дочекатися повного охолодження.

Смачного!

Не забудьте заготовити на зиму кілька банок кабачкової ікри. Рецепт смачної і ніжною закуски простий і не вимагає зайвих витрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ