Деруни по-закарпатськи: секрети приготування популярної української страви з начинкою

Деруни по-закарпатськи – фірмова страва, яка стала візитною карткою Західної України. Вони готуються з начинкою з яловичої печінки.

Деруни по-закарпатськи: секрети приготування популярної української страви з начинкою - today.ua

Деруни по-закарпатськи не можна назвати простою стравою, проте результат того вартий. Великі, з хрусткою скоринкою та соковитою начинкою – ідеальне частування на обід чи вечерю для всієї родини.

Вам знадобляться:

  • 0,5 кг картоплі;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 2 з. часнику;
  • 0,4 кг яловичої печінки;
  • 150 мл рослинної олії;
  • цибулина;
  • сіль та перець за смаком;
  • 100 г твердого сиру;
  • 100 мл сметани;
  • 1 ч. л. паприки.

Потрібно промити і почистити картоплю, натерти разом з часником на дрібній тертці. Це легше зробити у кухонному комбайні. Щоб картопля не потемніла, додайте до неї дві столові ложки окропу.

Вбийте в картопляну суміш яйце, додайте борошно та спеції - крім паприки, добре перемішайте. Тепер потрібно розігріти олію на сковороді і відправте туди кілька ложок тіста.

Деруни повинні виходити тонкими та великими. Обсмажуйте їх із двох сторін.

Деруни по-закарпатськи: секрети приготування популярної української страви з начинкою Наріжте печінку на невеликі шматочки, а цибулю кубиком, обсмажте, після чого додайте сметану, сіль та паприку. За кілька хвилин начинка буде готова.

Викладайте начинку на одну частину деруна, після чого накрийте його другою частиною. Натріть сир на тертці та посипте деруни по-закарпатськи.

За бажанням можна також прикрасити страву нарізаною зеленою цибулею або зеленню. Смачного!

Нагадаємо, що ще можна додати до дерунів, щоб тісто не потемніло.