Фарширований перець по-молдавськи відрізняється від традиційного, який звикли готувати українські господині. Рис замінить інший, не менш смачний та корисний інгредієнт. Ви зможете здивувати близьких оригінальною стравою.
Фарширований перець у звичному нам варіанті готується з рисом, фаршем та засмажкою. Однак начинки можуть бути різними. Популярна українська блогерка Alina FooDee представила свій оригінальний рецепт. Кухар запропонувала фарширований перець по-молдавськи, з кисломолочним сиром.
Вам знадобляться:
- 7 червоних болгарських перців;
- 350 г жирного кисломолочного сиру;
- яйце;
- сіль, перець та спеції за смаком;
- зелень чи зелена цибуля;
- рослинна олія.
Фарширований перець по-молдавськи буде смачнішим, якщо обрати м'ясисті сорти. Зелені овочі краще не використовувати - вони менш солодкі, тому страва вийде не такою соковитою. Верхівки перчиків потрібно відрізати, але не поспішати викидати - вони ще знадобляться.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Перці потрібно добре промити та видалити серцевину, після чого посолити та поперчити їх усередині. Сир слід змішати з яйцем, додати дрібно нарізану зелень або зелену цибулю. Посоліть, додайте до сирної начинки чорний перець та улюблені спеції.
Перці нафаршуйте сирною масою і накрийте раніше відрізаними верхівками. Застеліть лист пекарським папером і змастіть його олією. Викладайте перці на пергамент і змастіть олією.
Фарширований перець по-молдавськи запікається в духовці близько 45 хвилин при температурі 200 градусів.
Подавати страву можна зі сметаною. Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати голубці, які тануть у роті – секрет у капусті.