Овочі з м'ясом – ідеальне комбо як для обіду, так і вечері. Пропонуємо вам приготувати нескладну та швидку страву – фрикадельки із секретним інгредієнтом та овочами на сковороді. Швидкий обід без турбот.
Фрикадельки з моцарелою та овочами на сковороді – рецепт
Фарш потрібно підготувати заздалегідь. Овочі та м'ясо тушкуються одночасно, що дуже зручно та швидко. Не треба нічого запікати, обід готується на сковороді.
Складові:
- 500 г фаршу (курка, індичка)
- 100 г моцарелла міні
- 100 г білого сухого вина
- 100 г тертого сиру
- 50 г оливкової олії
- 20 г листя базиліка
- 100 г помідорів чері
- 100 г зерен кукурудзи (свіжої чи консервованої)
- 200 г баклажана
- 200 г червоного перцю
- 200 г кабачка
- Ріпчаста цибуля
- 2 зубчики часнику
- 2 гілочки чебрецю
Спосіб приготування:
- У фарш додаємо сіль, спеції, натертий сир та перемішуємо. Ділимо м'ясо на фрикадельки, з кожної формуємо кружечок, додаємо в нього кульку моцарелли і скачуємо в кульку.
- Викладаємо фрикадельки із сюрпризом на застелену харчовою плівкою тарілку та прибираємо в холодильник на пів години.
- Всі овочі з рецепту нарізаємо великими кубиками, а чері розрізаємо навпіл.
- На великій сковороді розігріваємо оливкову олію, трохи обсмажуємо часник, цибулю та чебрець.
- Додаємо нарізаний баклажан, кабачок, перець, кукурудзу та готуємо три хвилини, помішуючи за потребою. Додаємо біле сухе вино – готуємо 5 хвилин на середньому вогні, щоби випарувався алкоголь.
- На овочі викладаємо фрикадельки та чері, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на найменшому вогні 15 хвилин.
- На стіл можна подавати прямо в сковороді, прикрасивши блюдо листям базиліка і побризкавши оливковою олією.
Готово! Смачного!
Нагадаємо, досвідчені кулінари розповіли, чим замінити яйця у котлетах.