Грецька мусака – страва, яка точно не залишить байдужим. Річ у тім, що її називають делікатесом, а готується мусака із найпростіших і найдоступніших продуктів. Ситості страві додає наявність фаршу, а соковитості - приголомшливий сирно-вершковий соус.
Запіканка з баклажанів та фаршу – рецепт
Складові:
- 650 г фаршу
- 150 мл білого сухого вина
- 2 цибулини
- 3 помідори
- 1 кг баклажанів
- 1 ч. л. солі
- 1/2 ч. л. орегано
- 1/2 ч. л. чорного меленого перцю
- 2 ст. л. оливкової олії
Соус:
- 130 г твердого сиру
- 2 яйця
- 90 г вершкового масла
- 500 мл молока
- 2 ст. л. борошна
- 1/2 ч. л. солі
- 1/2 ч. л. чорного меленого перцю
- 1/2 ч. л. мускатного горіха
Спосіб приготування:
- Помідори заливаємо окропом та залишаємо на 10 хвилин.
- Баклажани нарізати на кільця завтовшки приблизно 0,5 см.
- Нарізаємо цибулю півкільцями.
- З помідорів знімаємо шкірку, видаляємо плодоніжку і нарізаємо півкільцями.
- На сковороді з олією обсмажуємо баклажани приблизно по 40-50 секунд з кожного боку. Можна пропустити цей пункт і використати свіжі овочі.
- На олії обсмажуємо цибулю до золотистого кольору – приблизно 2 хвилини.
- Додаємо фарш, сіль, перець, орегано та обсмажуємо 2 хвилини на великому вогні, постійно перемішуючи фарш.
- Додаємо вино і тушкуємо 5 хвилин.
- Соус: у сотейнику розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно. Готуємо постійно помішуючи. Вливаємо молоко, додаємо сіль, перець, мускатний горіх і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню. Додаємо натертий сир, постійно помішуючи, додаємо збиті яйця. Ретельно все перемішуємо.
- У форму для запікання на дно спочатку викладаємо баклажани, потім фарш та помідори, і так поки не закінчаться продукти.
- Зверху заливаємо соусом.
- Випікаємо 40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
- Дістаємо з духовки та залишаємо настоятися 15 хвилин.
Готово! Смачного!
Нагадаємо, досвідчені шеф-кухарі розповіли, що робити, щоб м'ясо не виходило сухим. Які продукти додати до маринаду для ідеальної страви?