Today.ua

Грецький делікатес із доступних продуктів: як приготувати на вечерю запіканку з баклажанів та фаршу

Грецька мусака – страва, яка точно не залишить байдужим. Річ у тім, що її називають делікатесом, а готується мусака із найпростіших і найдоступніших продуктів. Ситості страві додає наявність фаршу, а соковитості - приголомшливий сирно-вершковий соус.

Запіканка з баклажанів та фаршу – рецепт

Складові:

Соус:

Спосіб приготування:

  1. Помідори заливаємо окропом та залишаємо на 10 хвилин.
  2. Баклажани нарізати на кільця завтовшки приблизно 0,5 см.
  3. Нарізаємо цибулю півкільцями.
  4. З помідорів знімаємо шкірку, видаляємо плодоніжку і нарізаємо півкільцями.
  5. На сковороді з олією обсмажуємо баклажани приблизно по 40-50 секунд з кожного боку. Можна пропустити цей пункт і використати свіжі овочі.
  6. На олії обсмажуємо цибулю до золотистого кольору – приблизно 2 хвилини.
  7. Додаємо фарш, сіль, перець, орегано та обсмажуємо 2 хвилини на великому вогні, постійно перемішуючи фарш.
  8. Додаємо вино і тушкуємо 5 хвилин.
  9. Соус: у сотейнику розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно. Готуємо постійно помішуючи. Вливаємо молоко, додаємо сіль, перець, мускатний горіх і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню. Додаємо натертий сир, постійно помішуючи, додаємо збиті яйця. Ретельно все перемішуємо.
  10. У форму для запікання на дно спочатку викладаємо баклажани, потім фарш та помідори, і так поки не закінчаться продукти.
  11. Зверху заливаємо соусом.
  12. Випікаємо 40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
  13. Дістаємо з духовки та залишаємо настоятися 15 хвилин.

Подавати можна зі сметаною та свіжою зеленню.

Готово! Смачного!

Нагадаємо, досвідчені шеф-кухарі розповіли, що робити, щоб м'ясо не виходило сухим. Які продукти додати до маринаду для ідеальної страви?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ