Гречка на обід: 6 секретів, які допоможуть зробити кашу розсипчастою

Автор: Леся Ловіцька

Гречка в наш час залишається дефіцитним товаром, який складно замінити іншими. Крупа є далеко не у всіх магазинах, та й ціни на неї кусаються. Однак багато хто так і не відмовився від ароматної каші на обід. Важливо отримати справді смачну страву. Є шість секретів, як зробити гречку розсипчастою.

Гречка на обід: 6 секретів, які допоможуть зробити кашу розсипчастою  - today.ua

Гречка у деяких господинь виходить сухою або надто рідкою, водянистою. Каша повинна бути "крупинка до крупинки", а не злиплій і "неживої". Щоб гречана каша вийшла апетитною, насамперед її потрібно добре промити. Закинути крупу просто із пакету в окріп не можна. В ідеалі її потрібно очистити від сміток і прибрати лушпиння. Однак якщо часу на це немає – хоч би промийте гречку у великій кількості води. Більшість сміття має видалитись.

Друга хитрість у приготуванні гречки – її потрібно прогріти. Відправте крупу на сковорідку і прожарте протягом декількох хвилин. Так крупинки збережуть форму і не розварюватимуться – якість каші підвищиться в рази.

Третій момент – не можна варити гречку у великій кількості рідини – води чи бульйону. Суворо дотримуйтесь пропорції 1 до 2.

Популярні зараз

Україна цьогоріч може залишитися без врожаю фруктів: в усьому винні бджоли

Українським біженцям у Німеччині скорочують готівкові виплати

Закордонні паспортні сервіси скасували живі черги на тлі ажіотажу через посилення мобілізації

Погодний апокаліпсис у Запоріжжі: вітер трощить дерева, зриває дахи та рве дроти (фото, відео)

Гречка на обід: 6 секретів, які допоможуть зробити кашу розсипчастою Четверте – крупа має варитися в окропі. Нагрійте воду або бульйон до 100 градусів і лише тоді засипте гречку.

П'ятий секрет – не можна заважати крупу під час варіння. Вона повинна мліти під кришкою на повільному вогні. Загальний час приготування – близько 20 хвилин після закипання.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Шоста хитрість полягає в тому, що гречку краще варити у бульйоні, а не у воді. Якщо його немає – додайте у воду чайну ложку рослинної олії – каша практично не матиме шансів злипнутися.

Нагадаємо, що гречка в Україні продовжує дорожчати - супермаркети оновили ціни на крупу.