Гречка в наш час залишається дефіцитним товаром, який складно замінити іншими. Крупа є далеко не у всіх магазинах, та й ціни на неї кусаються. Однак багато хто так і не відмовився від ароматної каші на обід. Важливо отримати справді смачну страву. Є шість секретів, як зробити гречку розсипчастою.
Гречка у деяких господинь виходить сухою або надто рідкою, водянистою. Каша повинна бути "крупинка до крупинки", а не злиплій і "неживої". Щоб гречана каша вийшла апетитною, насамперед її потрібно добре промити. Закинути крупу просто із пакету в окріп не можна. В ідеалі її потрібно очистити від сміток і прибрати лушпиння. Однак якщо часу на це немає – хоч би промийте гречку у великій кількості води. Більшість сміття має видалитись.
Друга хитрість у приготуванні гречки – її потрібно прогріти. Відправте крупу на сковорідку і прожарте протягом декількох хвилин. Так крупинки збережуть форму і не розварюватимуться – якість каші підвищиться в рази.
Третій момент – не можна варити гречку у великій кількості рідини – води чи бульйону. Суворо дотримуйтесь пропорції 1 до 2.
П'ятий секрет – не можна заважати крупу під час варіння. Вона повинна мліти під кришкою на повільному вогні. Загальний час приготування – близько 20 хвилин після закипання.
Шоста хитрість полягає в тому, що гречку краще варити у бульйоні, а не у воді. Якщо його немає – додайте у воду чайну ложку рослинної олії – каша практично не матиме шансів злипнутися.
Нагадаємо, що гречка в Україні продовжує дорожчати - супермаркети оновили ціни на крупу.