Людині просто необхідно для нормальної роботи організму вживати сезонні фрукти та овочі, а гарні господині ще й готують вітамінні заготовки на зиму. Пропонуємо і вам приготувати корисне та смачне малинове варення, яке в холодну пору року точно не стане зайвим.
Густе малинове варення – простий рецепт
Складові:
- 3 кг малини
- 2 кг цукру
Спосіб приготування:
- Перебираємо малину, прибираємо гілочки, листя і викидаємо ягоди, що підгнили. Промиваємо, викладаємо на друшляк і даємо трохи стекти воді. Нічого, якщо на ягодах залишиться волога, це дозволить малині швидше пустити сік.
- Перекладаємо вологі ягоди в миску або каструлю і додаємо 600 г цукру. Перемішуємо та залишаємо пускати сік на 2-3 години.
- За цей час можна простерилізувати банки. На цю кількість малини нам знадобиться п'ять літрових банок, які потрібно добре вимити мильним розчином, а ще краще просто содою, щоб миючий продукт не потрапив до продуктів. Вимиті кришки та банки верх дном ставимо на решітку у духовці. Стерилізуємо їх протягом 15 хвилин у розігрітій до 150 градусів духовці.
- Після того як малина пустила сік, ставимо її на слабкий вогонь і перемішуємо, поки не розчиниться цукор. Збільшуємо вогонь і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь, і варимо ще хвилин 5, постійно перебуваючи поруч із плитою, щоб варення не піднялося за краї каструлі.
- Якщо на смак здається, що варення вийшло занадто густим, можна додати води.
- Готуємо варення ще п'ять хвилин, помішуючи його та знімаючи пінку. Додаємо цукор, що залишився, і готуємо до його повного розчинення. Залишаємо остигати. А потім повторюємо цю процедуру двічі – закип'ятити, повністю остудити, закип'ятити та остудити. Після третього кип'ятіння варення можна розливати по банках.
- Закручені банки з малиновим варенням перевертаємо вгору дном, накриваємо покривалом і залишаємо остигати, після чого частування можна забрати або в холодильник або в темне прохолодне місце.
Пропонуємо вам також приготувати густе вишневе варення з двох інгредієнтів – простий рецепт сезонного частування.