Густе малинове варення з двох інгредієнтів: простий рецепт частування смаком з дитинства

Автор: Анастасия Березовская

Людині просто необхідно для нормальної роботи організму вживати сезонні фрукти та овочі, а гарні господині ще й готують вітамінні заготовки на зиму. Пропонуємо і вам приготувати корисне та смачне малинове варення, яке в холодну пору року точно не стане зайвим.

Густе малинове варення з двох інгредієнтів: простий рецепт частування смаком з дитинства - today.ua

Густе малинове варення – простий рецепт

Складові:

  • 3 кг малини
  • 2 кг цукру

Спосіб приготування:

Густе малинове варення з двох інгредієнтів: простий рецепт частування смаком з дитинства

  1. Перебираємо малину, прибираємо гілочки, листя і викидаємо ягоди, що підгнили. Промиваємо, викладаємо на друшляк і даємо трохи стекти воді. Нічого, якщо на ягодах залишиться волога, це дозволить малині швидше пустити сік.
  2. Перекладаємо вологі ягоди в миску або каструлю і додаємо 600 г цукру. Перемішуємо та залишаємо пускати сік на 2-3 години.
  3. За цей час можна простерилізувати банки. На цю кількість малини нам знадобиться п'ять літрових банок, які потрібно добре вимити мильним розчином, а ще краще просто содою, щоб миючий продукт не потрапив до продуктів. Вимиті кришки та банки верх дном ставимо на решітку у духовці. Стерилізуємо їх протягом 15 хвилин у розігрітій до 150 градусів духовці.
  4. Після того як малина пустила сік, ставимо її на слабкий вогонь і перемішуємо, поки не розчиниться цукор. Збільшуємо вогонь і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь, і варимо ще хвилин 5, постійно перебуваючи поруч із плитою, щоб варення не піднялося за краї каструлі.
  5. Якщо на смак здається, що варення вийшло занадто густим, можна додати води.
  6. Готуємо варення ще п'ять хвилин, помішуючи його та знімаючи пінку. Додаємо цукор, що залишився, і готуємо до його повного розчинення. Залишаємо остигати. А потім повторюємо цю процедуру двічі – закип'ятити, повністю остудити, закип'ятити та остудити. Після третього кип'ятіння варення можна розливати по банках.
  7. Закручені банки з малиновим варенням перевертаємо вгору дном, накриваємо покривалом і залишаємо остигати, після чого частування можна забрати або в холодильник або в темне прохолодне місце.

Пропонуємо вам також приготувати густе вишневе варення з двох інгредієнтів – простий рецепт сезонного частування.