Today.ua

Хліб з кабачка: оригінальний рецепт смачної солодкої випічки

Кабачки - одні з найдешевших на ринку овочів. Якщо ж ви щасливий власник дачної ділянки, то, напевно, у вас кабачків щороку дуже багато. Спробуйте приготувати хліб з кабачків. Рецептура дуже проста, але смак - божественний. До того ж, така випічка буде більш корисною для здоров'я, ніж кекси і пироги.

Кабачковий хліб

Складові:

Спосіб приготування:

Кабачок очистити від шкірки і насіння (молоді можна не чистити). Натерти на середній терці. Духовку розігрійте до температури 180 градусів. В цей час змастіть форму для випічки маслом і посипте борошном або сухарями. В окремій мисці змішайте борошно з содою і розпушувачем. Додайте цукор, корицю і добре перемішайте до однорідності.

Рослинну олію розітріть з ванільним цукром, потім всипте сухі компоненти і вимісіть однорідне в'язке тісто. Додайте шоколадні краплі і тертий на тертці кабачок (приблизно 1 склянка) ще раз перемішайте до гладкої текстури і однорідності.

Вилийте тісто у форму для випічки. Готуйте близько 1 години в духовці. Поверхня випічки повинна стати рум'яною. Готовність перевірте за допомогою зубочистки. Дайте готовому кабачковому хлібові трохи охолонути на решітці і можна подавати до столу.

Приємного чаювання!

Пропонуємо вам також спекти смачний і ароматний домашній хліб в духовці. Рецепт простий і доступний кожному кулінарові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ