Хліб рідко довго залишається м'яким. Він часто черствіє вже наступного дня після випікання. Це може залежати від багатьох факторів, зокрема складу тіста. Однак є можливість продовжити свіжість хліба – за допомогою хитрощів, про які мало хто знає. Досвідчені господарки поділилися своїми секретами.
Кому незнайома ситуація, коли хліб, особливо житній, швидко пліснявіє і черствіє? Справа у неправильному зберіганні булочних виробів. Вони зберігатимуться довше і не псуватимуться, якщо скористатися одним лайфхаком. Помістіть у хлібницю або контейнер, де знаходиться випічка, трохи солі.
Сіль можна замінити цукром. Оптимально використати кубики рафінованого цукру. Таким чином, у ємності, де зберігається хліб, збережеться оптимальний рівень вологості. А це головне, щоби продовжити термін його придатності.
Нагадаємо про сорти хліба, що шкодять здоров'ю. Людям, які піклуються про своє здоров'я, краще обмежити вживання цієї продукції.