Today.ua

Хліб не зачерствіє: досвідчені господарки розкрили два секрети, як продовжити його свіжість

Хліб рідко довго залишається м'яким. Він часто черствіє вже наступного дня після випікання. Це може залежати від багатьох факторів, зокрема складу тіста. Однак є можливість продовжити свіжість хліба – за допомогою хитрощів, про які мало хто знає. Досвідчені господарки поділилися своїми секретами.

Кому незнайома ситуація, коли хліб, особливо житній, швидко пліснявіє і черствіє? Справа у неправильному зберіганні булочних виробів. Вони зберігатимуться довше і не псуватимуться, якщо скористатися одним лайфхаком. Помістіть у хлібницю або контейнер, де знаходиться випічка, трохи солі.

Сіль можна замінити цукром. Оптимально використати кубики рафінованого цукру. Таким чином, у ємності, де зберігається хліб, збережеться оптимальний рівень вологості. А це головне, щоби продовжити термін його придатності.

Якщо ви купили багато хліба, а з'їсти його в стислі терміни не виходить - також є вихід. У такому разі помістіть буханця в холодильник або морозильну камеру. Низька температура повітря перешкоджатиме черствінню та розвитку бактерій найближчими днями.

Нагадаємо про сорти хліба, що шкодять здоров'ю. Людям, які піклуються про своє здоров'я, краще обмежити вживання цієї продукції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ