Хліб по-французьки, він же фугас, - вишукана випічка з в'яленими томатами. Білий запечений хліб у формі листка з прорізами мало кого залишить байдужим. Він дуже апетитний на вигляд, нереально смачний та ідеально підходить до сніданку.
Хліб по-французьки фугас найчастіше продається в пекарнях Провансу. Він пішов від коржів, які пекарі поміщали у дров'яну піч для перевірки температури перед випіканням хліба. Така випічка гармонійно поєднується з оливками, м'ясом та овочевими салатами. Хліб можна їсти просто з чаєм чи кавою.
Вам знадобляться:
- 250 г пшеничного борошна;
- 125 г цільнозернового борошна;
- 15 г свіжих дріжджів;
- 220 мл води;
- 100 г в'ялених томатів в олії;
- 0,5 ч. л. сушеного розмарину;
- 20 мл оливкової олії;
- дрібка солі.
Злийте рідину з в'ялених помідорів і наріжте їх на тоненькі смужки. З'єднайте інші інгредієнти та замісіть однорідне пластичне тісто.
Візьміть гострий ніж і зробіть прожилки, як на листі. Покладіть французький хліб на деко та накрийте рушником. Нехай відпочине та збільшиться в обсязі – буде достатньо 20 хвилин.
Розігрійте духовку до 220 градусів і випікайте фугас до золотистої скоринки. Подавайте хліб із улюбленими соусами. Смачного!
Раніше українська біженка поділилася рецептом хліба по-канадськи на воді та меді.