Today.ua

Хрумка цукрова морква: чим підгодувати овочеві грядки наприкінці липня

Морква росте практично на кожному городі, проте не всі знають, що смак і якість овочів залежить від того, як доглядають рослину. Хтось лише поливає врожай, забуваючи про підживлення – але тоді можна забути про соковиту хрумку моркву. Досвідчені городники розповіли, чим підгодувати грядки для багатого та солодкого врожаю.

Дуже часто морква досить буйно росте на грядці, а за підсумком вона виростає абсолютно несмачною, а іноді навіть млявою. Але це можна виправити. Для цього рослини потрібно не лише вчасно проріджувати та поливати, а й удобрювати.

Підживлення для моркви

Щоб морква виросла цукровою та хрумкою потрібно приготувати підживлення з двох простих інгредієнтів - сірчанокислого марганцю та води.

На 10 літрів води знадобиться 30 г марганцю. Розчином зазвичай обприскують грядки моркви двічі за сезон - перший раз на початку липня, а другий - наприкінці місяця.

Підживлення для активного росту моркви

Якщо плоди виходять досить маленькими, це також можна виправити за допомогою підживлення. Нам знадобиться вода, дріжджі та цукор.

У 10 літрах води розводимо 2 столові ложки цукру та 100 грамів дріжджів. Залишаємо масу настоюватися пару годин. Після закінчення часу перемішуємо підживлення і поливаємо моркву.

Нагадаємо, досвідчені городники назвали продукт для ідеального органічного підживлення, щоб кавуни та дині виросли соковитими та солодкими як мед.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ