Ідеальний борщ з грибами: як приготувати дивовижно смачний обід

Борщ – найпопулярніша українська страва, яка традиційно готується зі свининою. Ті, хто не вживає м'ясо, можуть приготувати легший варіант – борщ із грибами. Оптимально брати білі, проте підійдуть і звичайні печериці із супермаркету. Зверніть увагу на наш простий рецепт.

Ідеальний борщ з грибами: як приготувати дивовижно смачний обід  - today.ua

Щоб приготувати смачний борщ з грибами, вам знадобляться:

  • 200 г грибів;
  • 4 л води;
  • 250 г картоплі;
  • 400 г капусти;
  • цибулина;
  • морквина;
  • буряк;
  • 100 г томатної пасти;
  • рослинна олія для смаження;
  • 1 ст. л. цукру;
  • лавровий лист;
  • 3-4 шт. часнику чи 1 ч. л. сушеного часнику;
  • зелень;
  • сіль та спеції за смаком.

Обсмажте гриби на олії, додайте нарізану кубиком цибулю і натерту моркву. Коли гриби з овочами протушкуються, додайте томатну пасту і трохи води. Відправте їх каструлю з водою і лавровим листом.

Через 10 хвилин додайте в бульйон картоплю і варіть до готовності. Буряк треба порізати брусочками або натерти на тертці, після чого обсмажити на олії з цукром і додати в каструлю.

Ідеальний борщ з грибами: як приготувати дивовижно смачний обід Наріжте капусту, відправте її у борщ і варіть його на повільному вогні. Дрібнорублені зелень і часник потрібно додати у страву за 10 хвилин до готовності.

Борщ буде ідеально смачним, якщо настоїться хоча б 1-2 години. Його подають із сметаною. Смачного!

Нагадаємо, що потрібно зробити, щоб борщ вийшов ідеально червоного, а не помаранчевого кольору.