У спеку кожен рятується як може. Хтось налягає на морозиво, хтось ніжиться під кондиціонером. Але всім однаково хочеться солоденького. А стояти біля плити за 35-градусної спеки дуже не хочеться. У такому випадку ідеально підійде рецепт без випічки, а результат подарує приємну прохолоду після вживання.
Літній вершковий десерт без випічки
Використовувати для приготування цього десерту можна будь-які ягоди, які вам вдасться знайти. Печиво для цього рецепту підійде також будь-яке, навіть крекери без добавок. Але найсмачніше з горіховим чи шоколадним.
Інгредієнти (на 2 порції):
- 150 мл вершків 33-35%
- 125 г червоної та чорної смородини
- 100 г улюблених ягід (чорниці, суниці, малини)
- 50 г бісквітного (або будь-якого іншого) печива.
- 40 г цукру
Спосіб приготування:
- Не перемішуючи між собою, перебираємо ягоди, добре вимиваємо та обсушуємо.
- Печиво перетираємо в дрібну крихту за допомогою блендера чи руками.
- У блендер викладаємо червону та чорну смородину та половину цукру (20 г) та перебиваємо до стану пюре.
- Перетираємо пюре через сито, щоб позбавитися кісточок (але цього можна і не робити). Без кісточок десерт вийде ніжнішим і одноріднішим.
- Охолоджені вершки збиваємо з другою половиною цукру (20 г) у пишну стійку масу.
- Беремо формочки, чашки або склянки і викладаємо на дно по столовій ложці збитих вершків. Наступним шаром йде крихта з печива, смородинове пюре, цілі ягоди, зверху ще збиті вершки та ще ягоди.
- Прибираємо десерт на пару годин у холодильник.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також приготувати яєчні млинці з начинкою: простий рецепт легкої і корисної страви на сніданок, обід або вечерю.