Today.ua

Ідеальний літній десерт без випічки: дуже освіжає у спеку

У спеку кожен рятується як може. Хтось налягає на морозиво, хтось ніжиться під кондиціонером. Але всім однаково хочеться солоденького. А стояти біля плити за 35-градусної спеки дуже не хочеться. У такому випадку ідеально підійде рецепт без випічки, а результат подарує приємну прохолоду після вживання.

Літній вершковий десерт без випічки

Використовувати для приготування цього десерту можна будь-які ягоди, які вам вдасться знайти. Печиво для цього рецепту підійде також будь-яке, навіть крекери без добавок. Але найсмачніше з горіховим чи шоколадним.

Інгредієнти (на 2 порції):

Спосіб приготування:

  1. Не перемішуючи між собою, перебираємо ягоди, добре вимиваємо та обсушуємо.
  2. Печиво перетираємо в дрібну крихту за допомогою блендера чи руками.
  3. У блендер викладаємо червону та чорну смородину та половину цукру (20 г) та перебиваємо до стану пюре.
  4. Перетираємо пюре через сито, щоб позбавитися кісточок (але цього можна і не робити). Без кісточок десерт вийде ніжнішим і одноріднішим.
  5. Охолоджені вершки збиваємо з другою половиною цукру (20 г) у пишну стійку масу.
  6. Беремо формочки, чашки або склянки і викладаємо на дно по столовій ложці збитих вершків. Наступним шаром йде крихта з печива, смородинове пюре, цілі ягоди, зверху ще збиті вершки та ще ягоди.
  7. Прибираємо десерт на пару годин у холодильник.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також приготувати яєчні млинці з начинкою: простий рецепт легкої і корисної страви на сніданок, обід або вечерю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ